Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie is de overkoepelende term voor zowel de behandeling van het sportletsel als de preventie van sportletsels.

EasyTape

Omdat elke blessure verschillend is, wordt op basis van een klinisch onderzoek een individueel behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw mogelijkheden en op de sport die u beoefent. De sporter, van welk niveau ook, wordt individueel begeleid doorheen de revalidatie.

Aspecten zoals mobiliteit, lenigheid, snelheid, uithoudingsvermogen, kracht, stabiliteit en coördinatie worden geëvalueerd en in de behandeling betrokken. Een beperkte mobiliteit of stabiliteit ligt vaak aan de basis van een (chronische) blessure. Zo kunnen schouderklachten ontwikkelen ten gevolge van een gebrekkige stabiliteit of ten gevolge van een spier-onevenwicht ter hoogte van het schouderblad. Dit schouderblad is op zich dan weer afhankelijk van de stabiliteit ter hoogte van de lage rug, bekken, heupen, ... Een lichaam is maar zo sterk als zijn zwakste schakel en een blessure mag niet als een geïsoleerd probleem worden beschouwd!

De behandeling bestaat zowel uit manuele technieken, uitgevoerd door de sportkinesitherapeut, als uit een oefenprogramma waarin u individueel wordt begeleid. Binnen het oefenprogramma wordt sportspecifiek en functioneel getraind, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau.

EasyTape

Naast de manuele technieken en oefenprogramma’s om het letsel te behandelen besteedt de sportkinesitherapeut ook veel aandacht aan preventie en advies om ervoor te zorgen dat u kunt blijven sporten en herhaling van dezelfde sportblessures wordt voorkomen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat een goede stabiliteit en coördinatie niet alleen zorgen voor een vermindering van het voorkomen van sportblessures, maar ook zorgen voor een betere sportprestatie.

De praktijk is uitgerust met de nodige toestellen om uw revalidatie optimaal te doorlopen: leg press, loopband, fiets, Bosu ball, … Sportletsels worden ondersteund door gebruik van easy taping